Składniki:
- 250g – Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z włoszczyzny)
- 150g – Włoszczyzna krojona w paski mrożona
- 30g – Barszcz czerwony koncentrat w płynie
- 30g – Cebula
- 5g – Olej rzepakowy uniwersalny
- 60g – Jaja kurze całe (1 szt.)
- 50g – Bułki grahamki, Sok z cytryny, koperek
Sposób przygotowania
W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, dodać warzywa z mrożonki, chwilę smażyć. Dodać bulion i gotować ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotować jajko na twardo. Pod koniec gotowania do zupy dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Jajko pokroić na ćwiartki, rozłożyć na talerzu i zalać zupą. Podawać z pieczywem.
- Wartości odżywcze: Ok. 370 kcal
- Białko: 17 g
- Tłuszcze: 13 g
- Węglowodany: 56 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00