Składniki:

  • 250g – Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z włoszczyzny)
  • 150g – Włoszczyzna krojona w paski mrożona
  • 30g – Barszcz czerwony koncentrat w płynie
  • 30g – Cebula
  • 5g – Olej rzepakowy uniwersalny
  • 60g – Jaja kurze całe (1 szt.)
  • 50g – Bułki grahamki, Sok z cytryny, koperek

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, dodać warzywa z mrożonki, chwilę smażyć. Dodać bulion i gotować ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotować jajko na twardo. Pod koniec gotowania do zupy dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Jajko pokroić na ćwiartki, rozłożyć na talerzu i zalać zupą. Podawać z pieczywem.


  • Wartości odżywcze: Ok. 370 kcal
  • Białko: 17 g
  • Tłuszcze: 13 g
  • Węglowodany: 56 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili