Składniki:

  • 200g – Kapusta kwaszona
  • 120g – Wieprzowina schab bez kości
  • 100g – Pieczarka, świeża
  • 100g – Marchew
  • 50g – Cebula
  • 20g – Śliwki suszone
  • 10g – Oliwa z oliwek, Ząbek czosnku, liść laurowy

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski. Marchewkę i pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę. Kapustę posiekać i obgotować w garnku z odrobiną wody. Do rondla z rozgrzanym olejem włożyć mięso, obsmażyć, doprawić. Następnie dodać pozostałe przygotowane składniki, suszone śliwki, przeciśnięty przez praskę czosnek i liść laurowy. Całość dusić pod przykryciem około 20 minut, aż składniki zmiękną. Następnie do rondla dołożyć podgotowaną kapustę i wszystko razem chwilę podgrzewać. Przyprawić do smaku odrobiną soli i pieprzem.


  • Wartości odżywcze: Ok. 440 kcal
  • Białko: 36 g
  • Tłuszcze: 21 g
  • Węglowodany: 37 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili