Składniki:
- 200g – Kapusta kwaszona
- 120g – Wieprzowina schab bez kości
- 100g – Pieczarka, świeża
- 100g – Marchew
- 50g – Cebula
- 20g – Śliwki suszone
- 10g – Oliwa z oliwek, Ząbek czosnku, liść laurowy
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w paski. Marchewkę i pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę. Kapustę posiekać i obgotować w garnku z odrobiną wody. Do rondla z rozgrzanym olejem włożyć mięso, obsmażyć, doprawić. Następnie dodać pozostałe przygotowane składniki, suszone śliwki, przeciśnięty przez praskę czosnek i liść laurowy. Całość dusić pod przykryciem około 20 minut, aż składniki zmiękną. Następnie do rondla dołożyć podgotowaną kapustę i wszystko razem chwilę podgrzewać. Przyprawić do smaku odrobiną soli i pieprzem.
- Wartości odżywcze: Ok. 440 kcal
- Białko: 36 g
- Tłuszcze: 21 g
- Węglowodany: 37 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00