Składniki:
- 50g – Mięso z piersi kurczaka bez skóry
- 70g – Marchewka
- 300g – Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z włoszczyzny)
- 10g – Żelatyna (łyżka)
- 60g – Kukurydza konserwowa
- 50g – Bułki grahamki, Natka pietruszki, sok cytrynowy
Sposób przygotowania
Pierś i marchewkę ugotować w bulionie, a następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w pozostałym wywarze. Do miseczki włożyć pokrojone składniki, przepłukaną kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Całość zalać żelatyną. Gdy galaretka ostygnie, wstawić ją do lodówki by stężała. Galaretę podać skropioną sokiem cytrynowym z pieczywem.
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00