Składniki:

  • 50g – Mięso z piersi kurczaka bez skóry
  • 70g – Marchewka
  • 300g – Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z włoszczyzny)
  • 10g – Żelatyna (łyżka)
  • 60g – Kukurydza konserwowa
  • 50g – Bułki grahamki, Natka pietruszki, sok cytrynowy

Sposób przygotowania

Pierś i marchewkę ugotować w bulionie, a następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w pozostałym wywarze. Do miseczki włożyć pokrojone składniki, przepłukaną kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Całość zalać żelatyną. Gdy galaretka ostygnie, wstawić ją do lodówki by stężała. Galaretę podać skropioną sokiem cytrynowym z pieczywem.

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili