Składniki:
- 50g – Makaron pełnoziarnisty
- 25g – Mak niebieski (mielony)
- 30g – Mleko 2% tłuszczu
- 10g – Miód pszczeli (łyżeczka)
- 15g – Rodzynki
- 10g – Orzechy włoskie, Sok z cytryny
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Rodzynki zalać wrzątkiem, aby zmiękły. Mak zalać mlekiem i zagotować. Ostudzić, a następnie połączyć z miodem, sokiem z cytryny, namoczonymi rodzynkami i orzechami. Wymieszać z makaronem.
- Wartości odżywcze: Ok. 450 kcal
- Białko: 16 g
- Tłuszcze: 18 g
- Węglowodany: 62 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00