Składniki:

  • 50g – Makaron pełnoziarnisty
  • 25g – Mak niebieski (mielony)
  • 30g – Mleko 2% tłuszczu
  • 10g – Miód pszczeli (łyżeczka)
  • 15g – Rodzynki
  • 10g – Orzechy włoskie, Sok z cytryny

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Rodzynki zalać wrzątkiem, aby zmiękły. Mak zalać mlekiem i zagotować. Ostudzić, a następnie połączyć z miodem, sokiem z cytryny, namoczonymi rodzynkami i orzechami. Wymieszać z makaronem.


  • Wartości odżywcze: Ok. 450 kcal
  • Białko: 16 g
  • Tłuszcze: 18 g
  • Węglowodany: 62 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili