Składniki:

  • 70g – Makaron pełnoziarnisty
  • 300g – Kapusta kwaszona
  • 150g – Pieczarka, świeża
  • 30g – Cebula
  • 10g – Olej rzepakowy uniwersalny, Ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny ziarnisty

Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, pokroić, zalać wodą i gotować przez około godzinę razem z przyprawami. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, a następnie dusić w wydzielonym płynie. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Pieczarki wymieszać z kapustą i gotować razem ok. 5 minut tak, aby smaki się połączyły. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, podawać z kapustą i grzybami.


  • Wartości odżywcze: Ok. 400 kcal
  • Białko: 18 g
  • Tłuszcze: 12 g
  • Węglowodany: 64 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili