Składniki:
- 70g – Makaron pełnoziarnisty
- 300g – Kapusta kwaszona
- 150g – Pieczarka, świeża
- 30g – Cebula
- 10g – Olej rzepakowy uniwersalny, Ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny ziarnisty
Sposób przygotowania
Kapustę wypłukać, pokroić, zalać wodą i gotować przez około godzinę razem z przyprawami. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, a następnie dusić w wydzielonym płynie. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Pieczarki wymieszać z kapustą i gotować razem ok. 5 minut tak, aby smaki się połączyły. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, podawać z kapustą i grzybami.
- Wartości odżywcze: Ok. 400 kcal
- Białko: 18 g
- Tłuszcze: 12 g
- Węglowodany: 64 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00