Składniki:

  • 50g – Śledź solony
  • 30g – Jaja kurze całe (1/2 szt., ugotowane na twardo)
  • 100g – Jabłko
  • 50g – Ogórek kwaszony
  • 20g – Cebula
  • 50g – Jogurt naturalny
  • 10g – Majonez light, Pieprz ziołowy

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Jajko, jabłko i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu ziołowego.


  • Wartości odżywcze: Ok. 285 kcal
  • Białko: 17 g
  • Tłuszcze: 17 g
  • Węglowodany: 19 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili