Składniki:
- 50g – Śledź solony
- 30g – Jaja kurze całe (1/2 szt., ugotowane na twardo)
- 100g – Jabłko
- 50g – Ogórek kwaszony
- 20g – Cebula
- 50g – Jogurt naturalny
- 10g – Majonez light, Pieprz ziołowy
Sposób przygotowania
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Jajko, jabłko i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu ziołowego.
- Wartości odżywcze: Ok. 285 kcal
- Białko: 17 g
- Tłuszcze: 17 g
- Węglowodany: 19 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00