Składniki:

  • 150g – Ziemniaki
  • 100g – Pomidorki koktajlowe
  • 50g – Łosoś wędzony
  • 20g – Cebula czerwona
  • 20g – Oliwki zielone marynowane
  • 5g – Olej rzepakowy uniwersalny, Rukola do woli (lub inna sałata), ½ łyżeczki musztardy, ocet winny (lub balsamiczny), zioła prowansalski

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować, przestudzić i pokroić w kostkę. Łososia i cebulę pokroić w paseczki, pomidorki przekroić na połówki. Oliwki odsączyć z zalewy. Przygotować sos: wymieszać olej z musztardą, łyżeczką octu, solą, pieprzem oraz ziołami. Składniki wymieszać z rukolą i polać sosem.

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili