Składniki:
- 150g – Ziemniaki
- 100g – Pomidorki koktajlowe
- 50g – Łosoś wędzony
- 20g – Cebula czerwona
- 20g – Oliwki zielone marynowane
- 5g – Olej rzepakowy uniwersalny, Rukola do woli (lub inna sałata), ½ łyżeczki musztardy, ocet winny (lub balsamiczny), zioła prowansalski
Sposób przygotowania
Ziemniaki obrać, ugotować, przestudzić i pokroić w kostkę. Łososia i cebulę pokroić w paseczki, pomidorki przekroić na połówki. Oliwki odsączyć z zalewy. Przygotować sos: wymieszać olej z musztardą, łyżeczką octu, solą, pieprzem oraz ziołami. Składniki wymieszać z rukolą i polać sosem.
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00