Składniki:

  • 100g – Śledź solony
  • 100g – Jogurt naturalny
  • 100g – Jabłko
  • 30g – Cebula
  • 150g – Ziemniaki, Koperek

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli, a następnie pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać na ziemniakach.


  • Wartości odżywcze: Ok. 450 kcal
  • Białko: 28 g
  • Tłuszcze: 18 g
  • Węglowodany: 48 g

KONTAKT

ROBERT LIPERT

Telefon : 792 450 650

E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com

TOP MEDICAL

Ul. Szeligowskiego 6

20-883 Lublin

Rejestracja : 81 452 00 00

Masz pytanie? Napisz, odpowiem w wolnej chwili