Składniki:
- 100g – Śledź solony
- 100g – Jogurt naturalny
- 100g – Jabłko
- 30g – Cebula
- 150g – Ziemniaki, Koperek
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli, a następnie pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać na ziemniakach.
- Wartości odżywcze: Ok. 450 kcal
- Białko: 28 g
- Tłuszcze: 18 g
- Węglowodany: 48 g
KONTAKT
ROBERT LIPERT
Telefon : 792 450 650
E-mail : dietetykrobertlipert@gmail.com
TOP MEDICAL
Ul. Szeligowskiego 6
20-883 Lublin
Rejestracja : 81 452 00 00